PH 4/3 pendel

PH 4/3 Pendel

PH 4/3 Pendel blev lanceret i 1966 designet af Poul Henningsen for Louis Poulsen. PH 4/3 er fremstillet af lakeret aluminium. Lampen er udstyret med 3 skærme, som skaber et nedadrettet blændfrit lys. Noget der kendetegner mange af PH’s lampemodeller. Denne PH pendel er super flot som lampe over spisebordet, alene eller sammen med flere PH 4/3 pendler.

PH har designet mange pendler gennem tiden, og ofte er det lamper med glasskærme. Til forskel fra mange af de andre PH pendler er denne model med aluminiumsskærme, et design som også findes på PH 4/3 bordlampen som faktisk passer sammen med PH 4/3 pendlen.

 

En lampe lever af mørke
Historien om PH-lampen er også historien om en af dansk designs største successer. I dette tilfælde er det ikke nogen overdrivelse.

PH mente ikke, der var noget der hed billigt lys. At foregive at sælge billigt lys, var som at sælge vin lavet på æbler og stikkelsbær, som han sagde. Lys skal være i familie med det dagslys der kommer og går.

En PH-lampe leverer det lysende svar på, hvad en lampe skal kunne og i hvilke omgivelser. Lampen rummer noget grundlæggende afklaret og ærligt. Kombineret med de rene linjer, og fraværet af en særligt anmasende indsats, giver det lamperne en uomtvistelig æstetisk kvalitet.

Men det er langt fra det hele. PH-lamperne trækker veksler på en funktionel tilgang til design. Design skal bruges. Design skal fungere.

Et behageligt og veldoseret lys
PH 4/3 Pendel lever til fulde op til den designfilosofi. Lampen udsender et behageligt og veldoseret lys, som samtidig ikke blænder. Ligesom hovedparten af PH lamperne er PH 4/3 Pendel nemlig designet ud fra PH’s specielle tre-skærmssystem.

PH 4/3 refererer til overskærmens diameter på ca. 40 cm, men med underskærme fra en PH 3/3. Underskærmen er ganske enkelt overført fra den mindre lillebror PH 3/3. Skærmenes særlige udformning og placeringen af den skjulte pære gør, at PH 4/3 Pendel giver et indirekte og stemningsskabende lys.