Ægget af Arne Jacobsen

ægget stol i tre farver: sort, gul, blå

Ægget er en fryd for øjet, et resultat af et yderst gennemtænkt koncept og med dens futuristiske form er stolen gået over i historien som et synonym for Dansk møbeldesign. Arne Jacobsens stol er kendt som en af verdens smukkeste stole, og den blev da også designet med øje for detaljen, stor omhu, håndværksmæssig snilde og innovativ teknik.

Hvad koster ægget?

Egg priserne varierer meget og går nogenlunde fra 60 til 80.000 kr. Nye og op til 20.000 kr. Til brug bliver sidstnævnte er i dårlig stand og polstring påkrævet. Du kan købe æg på de fleste online auktioner. Stolen er fremstillet af Fritz Hansen.

Priserne varierer: stof eller læder, original eller kopi?

Prisen varierer også afhængigt af modellen, det handler om. Den læderstol er den dyreste, men ændringer i forhold til den billigere ende af skalaen. En afgørende faktor er, om du køber original æg eller kopiering. Siden loven om ophavsret kun 25 år i England, der er et hul i lovgivningen, er det lovligt at købe et eksemplar her. Men du kan købe online, og derfor ikke er i stand til at sidde i stolen før købet, men der er forhandlere, der hævder, at stolene lavet på samme måde som originalen. Det er umuligt at se forskel på kopier fra fx Voga og originaler – selv for specialister – til stor irritation for netop Fritz Hansen. Fx produceres kopier ofte i østen mens originalerne i dag produceres under dårligere forhold i Østeuropa hvor lønomkostningerne er lavere (sammenholdt med danske standarder). På trods af dette, er prisen ikke faldet – men steget.

 

Nedenfor kan du set et priseksempel og sammenligninger mellem forskellige forhandlere, så du kan få en ide om prislejet (eksemplerne er fra april 2016):

Forhandler og pris: Forhandler og pris: Forhandler og pris:
Brd. Friis Fritz Hansen Voga
87.516 – 94.809 kr. 87.517 – 94.810 kr. 7.570 – 14.370 kr.
Original Original Kopi

 

Hvis du er i tvivl, om du har fået fat i en ulovlig udgave af Ægget, kan du læse mere om kopimøbler fra England og hvad, du skal være opmærksom på.

Egg brug – venligst på udkig efter en billig pris?

Overvejer du at købe æg, du bruger? Så, DBA, er det almindeligt at nogle på stedet, såsom GulOgGratis og andre auktionssider, skal du holde øje. At mange mennesker, der ønsker at finde lidt billigere Ægget end det nye brand er meget almindeligt. Men der er nogle af de faktorer, du bør vide, før du køber en stol.

Polstring – især på modeller med stofbetræk, kan du skumpolstringen blive knust. Dette er i dette tilfælde, stole ombetrukket, er der behov for at undersøge, er dette en dyr affære. Eftersom der er et behov for at have i beregningen, at stolen kan anvendes ikke længere, ville det ikke være så billige.
Cover generelt – Kontroller, om dækslet er ude fra stolen
Den læder cover – Kontroller, om læderet er revnet
Samt den nye stol i mellem modeller af læder og stoffet er en stor prisforskel Hand Ægget.

Din primære motivation for at købe æg, der skal bruges, sagen er at spare penge, er det muligt at læse straks detaljerne i ovenstående, bedes du overveje muligheden for at købe et eksemplar og stole i stedet .

Historien bag stolen æg

Han har også, en af ​​hans andre kendte stol, ægget sammen for at have designet en svane, blev designet i 1958 af Arne Jacobsen. Både af stolen, designet til SAS Royal Hotel i København.

Men lænestol af produktion og design, glamourøse og begyndte ikke – det er i garagen af ​​massen og Arne Jacbosens af ler i hånden, der er blev afholdt. Den grundlæggende form af ideen om Arne Jacobsen i bagsiden af ​​formen af ​​designet af leret masse og stole.

Da han var tilfreds med det resultat, han er stol, som også gik ikke, besluttede vi skummateriale var uhørt, idet det bør udvikles. Skallen derefter blev ben og dækket med naturlig læder eller stof er indlæst, den færdige skabelse, det gjorde noget, som vi i dag kender som formand for ikonet design. Egg.

Design ændringer over tid

At tilpasse i forhold til den første produktion på samme måde som mange andre vidunderlige design af ikonet, for at forbedre, er det blevet ændret over tid. Ægget af Arne Jacobsen, når vippes faktisk en stol, det er ændret til 1974, snarere end senere af skallen, lavet af boble af glasfiber, i kom uden en sædehynden at starte blev det tilsyneladende indtastet mere pad.

Æg af erindringsmønter model, som stolen drejes 50

I 2008 50-årsdagen for ægget, blev fejret i en særlig version af stolen i læder og ruskind, stolen er, at uden lige arbejde af solfangeren at have været produceret i 999 eksemplarer. Utraditionel for meget farve i de nye Anniversary Edition er ikke en klar fiasko. Bagsiden af ​​lænestol, ruskind og foran den samme farve af chokolade brun, er ren læder.

Ægget 50 års jubilæumsmodel

Ægget 50 års jubilæumsmodel

Hvem har designet stolen ?

Hvis du vil læse mere uddybende, kan du se mere i artiklen om designeren Arne Jacobsen.

Video – sådan laves stolen